Logo extranieuwsleerdam.nl


Kunstenaars en ontwerpers werkten samen met de wereldtop van de meesterglasblazers.
Kunstenaars en ontwerpers werkten samen met de wereldtop van de meesterglasblazers.

Cultuur Café in teken Cities of Glass

ACQUOY/LEERDAM - Het Cultuur Café, op zondag 6 augustus, staat in het teken van Cities of Glass, de internationale glastentoonstelling in het Nationaal Glasmuseum Leerdam en KunstFort Asperen. Om 14.00 uur is er in de glasblazerij een demonstratie en om 15.30 uur een rondleiding bij de tentoonstelling in het fort.

Cities of Glass is een manifestatie en een serie exposities over de synergie en kruisbestuiving tussen de Nederlandse, Boheemse en Venetiaanse glaskunst en glasblaastechnieken. Van 24 juni tot en met 9 juli werkten kunstenaars en ontwerpers - bekende namen als Berend Strik, Hans van Bentem, Anne Wenzel en Christien Meindertsma - samen met de wereldtop van meesterglasblazers. De nieuwe werken die zij maakten zijn tot en met 24 september te zien in KunstFort Asperen.

Demonstratie en toelichting

Het Cultuur Café begint om 14.00 uur bij de glasblazerij van het Glasmuseum met een demonstratie en een toelichting door Josja Schepman, David Beliën en Marinke van Zandwijk. Vervolgens gaat het Cultuur Café verder in KunstFort Asperen, waar Joyce Dunki Jacobs - projectmanager van Cities of Glass - om 15.30 uur een rondleiding geeft.

De entreeprijs bedraagt 5 euro per locatie, (losse) kaartjes zijn op deze dag te koop aan de deur van de glasblazerij en het KunstFort. De toegang tot de glasblazerij is gratis met Museumkaart.

Locaties

Glasblazerij: Zuidwal in het centrum van Leerdam

www.citiesofglass.nl

KunstFort Asperen: Langendijk 60, Acquoy

www.kunstfortasperen.nl

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox