Logo extranieuwsleerdam.nl


Huis van de Wijk kreeg van de Rabobank een cheque ter waarde van 500 euro voor Samen eten in Noord.
Huis van de Wijk kreeg van de Rabobank een cheque ter waarde van 500 euro voor Samen eten in Noord. (Foto: eigen foto)

Rabobank steunt 'Samen eten in Noord' met 500 euro

LEERDAM - Huis van de wijk Noord organiseert voor alle bewoners van de Wijk Noord en ter Leede 'Samen eten in Noord'. Elke eerste woensdag van de maand is iedereen welkom om, van 17.30 tot 19.00 uur, samen te eten in Huis ter Leede. Samen eten en gezelligheid zijn daarbij het doel. De toegang is gratis, maar een eigen bijdrage is welkom. De Rabobank ondersteunt dergelijke maatschappelijke initiatieven graag en schonk 500 euro.

'Samen eten in Noord' heeft zich het afgelopen half jaar bewezen. Elke keer genieten ruim vijftig mensen van een goed verzorgd diner. De koks van Huis ter Leede zijn hiervoor verantwoordelijk. Wijkraad Noord, vrijwilligers van Huis ter Leede en leerlingen van het Heerenlanden zorgen voor de bediening.

Contacten

Elke maand genieten de bezoekers en zéker niet alleen van de maaltijd. Ook de contacten en het samen met anderen eten wordt zeer gewaardeerd en doorbreekt het dagelijkse ritme.

Gelukkig dekt een aantal belangrijke sponsoren een groot deel van de kosten. Natuurlijk is ook de vrijwillige eigen bijdrage belangrijk. Naast een aantal Leerdamse bedrijven (C3-group, Transfer Solutions, Autobedrijf Visscher) en de gemeente heeft de Rabobank een bijdrage toegekend van 500 euro. Dit bedrag werd woensdag feestelijk overhandigd door Floor van Dijk.

Coöperatiefonds

De Rabobank geeft aan dergelijke maatschappelijke initiatieven van harte te willen ondersteunen met een bijdrage vanuit het Coöperatiefonds.

Huis van de wijk Noord is een samenwerking tussen Wijkraad Noord en ter Leede, Huis ter Leede en de stichting SamenDoen.

Voor informatie:

Iris Stekelenburg, Huis ter Leede, communicatie@huisterleede.nl, tel. 06 53 43 14 60

Berry Verwijmeren, Wijkraad Noord en ter Leede, wijkraadnoordleerdam@gmail.com, tel 06 24 64 17 18

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox