Logo extranieuwsleerdam.nl


LRC Leerdam heeft de trainingen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen hervat. Foto: Teus Admiraal
LRC Leerdam heeft de trainingen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen hervat. Foto: Teus Admiraal (Foto: wout pluijmert)

LRC Leerdam wil meteen doorpakken

LEERDAM - Zaterdag hervatte LRC Leerdam de training. De nieuwe selectie van trainer Koen Janssen was eerder al in juni bijeengekomen. De spelers hadden dus al kennis met elkaar kunnen maken. Janssen zag tot zijn genoegen dat de negen nieuwkomers moeiteloos aansloten. Hij was na de moeilijke competitiestart in zijn openingsseizoen, op zoek gegaan naar meer vaardige spelers en creativiteit.

Door Wout Pluijmert

"Bovendien moesten wij in de breedte sterker worden", stelt Janssen. LRC Leerdam wil in de nieuwe competitie graag de draad oppakken waarmee het de vorige editie besloot. "Wij haalden toen 23 punten uit de laatste 13 wedstrijden en kregen slechts 9 doelpunten tegen, daar teken ik voor. Wij hebben de ploeg redelijk intact kunnen houden en er kwaliteit bijgehaald." Janssen kent door de meer Utrechts getinte indeling veel tegenstanders omdat hijzelf in Amersfoort woont en jarenlang bij Roda'46 in Leusden actief was. "Ik ken alleen DUNO uit Doorwerth en het Utrechtse DHSC niet. Dat zijn wel net de ploegen die grote namen hebben gehaald." Bij het door Wesley Sneijder gesponsorde DHSC staan Evander Sno en Rodney Sneijder op het middenveld. Maar Janssen kijkt niet naar namen. "Dergelijke spelers zakken niet voor niets weg tot ons niveau."

Rustige opbouw

LRC Leerdam kiest voor een rustige opbouw. Veel trainen en relatief weinig wedstrijden. Zaterdag een wedstrijd tegen vierdeklasser DSC/Kerkdriel. Daarna volgt serieus werk tegen SteDoCo en de nieuw in het leven geroepen derby tegen Leerdam Sport. "Die wedstrijd moet een echte traditie worden. Wij gaan op 29 augustus naar de overkant. Volgend jaar wordt hier op Bruinsdeel deze voor het Leerdamse publiek leuke derby gespeeld." Zoals bekend speelt LRC Leerdam nog twee seizoenen op het zo vertrouwde Bruinsdeel. Naar verwachting wordt er vanaf het seizoen 2019-2020 op het nieuwe Glaspark gevoetbald.

Oefenwedstrijden streekclubs

Bij Herovina wordt zaterdag het toernooi om de Rob Colijn Memorial afgewerkt. Naast Herovina zijn GJS, SVW en Schelluinen de deelnemers. In Rumpt oefent Asperen tegen Rhelico. Dinsdag 22 augustus wordt er ook gevoetbald. Dan is er de derby Leerdam Sport-Heukelum en GVV-HSSC'61.
 

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox