Logo extranieuwsleerdam.nl


Eén van de blikvangers is een origineel zweefvliegtuig, geheel uitgevoerd in glas-in-lood, gebouwd door Ton Beumer.
Eén van de blikvangers is een origineel zweefvliegtuig, geheel uitgevoerd in glas-in-lood, gebouwd door Ton Beumer. (Foto: eigen foto)

Glas-in-lood zweefvliegtuig blikvanger Glasdagen

LEERDAM - Dé glasstad van Nederland staat van vrijdag 8 tot en met zondag 10 september in het teken van glas. Eén van de blikvangers is een origineel zweefvliegtuig, geheel uitgevoerd in glas-in-lood, gebouwd door Ton Beumer. Verder presenteren op en rond de Zuidwal tientallen glaskunst handelaren in oud en modern glas, galeries en glaskunstenaars uit Nederland en omliggende landen hun bijzondere collecties voor liefhebbers en verzamelaars. Daarnaast zijn er zaterdag en zondag in het centrum allerlei activiteiten op het gebied van glas.

De Glasdagen Leerdam vallen weer samen met Open Monumentendag, waarbij ook het Hofje van Mevrouw Van Aerden haar deuren opent. Het Hofje biedt op de binnenplaats en in de tuin plek aan glaskunstenaars en is op zaterdag en zondag podium voor het Waterliniefestival 'Oude Hollandse Waterlinie'. De toegang voor alle evenementen is gratis. Kijk op www.glasdagenleerdam.nl voor meer informatie.

'Cultuursnuiven' en shoppen 

Lidia van Ingen van Mooiglas & zo en woordvoerder Glasdagen Leerdam: 'De eerste editie van de Nationale Glasdagen Leerdam in 2016 is door meer dan 15.000 glasliefhebbers bezocht. Naast de Zuidwal, zijn er dit jaar ook activiteiten op het eiland van LHV De Snoek en in en rond het Hofje van Mevrouw Van Aerden, zoals demonstraties, taxaties, rondleidingen en workshops op het gebied van glas. De beurs is voor alle glasliefhebbers vrij toegankelijk. Tot slot biedt het Hofje, in het kader van het Waterliniefestival 'Oude Hollandse Waterlinie', een drietal gratis voorstellingen - verteltheater, dancevoorstelling en een muziektheater productie. De voorstellingen vertellen elk op hun eigen manier het verhaal over de invloed van de Waterlinie op boeren, burgers en buitenlui. Kortom, kom 'cultuursnuiven' en shoppen in Leerdam.'

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox