Studenten op de leerafdeling helpen de bewoners tijdens de maaltijd. Foto: Sjaak Verboom
Studenten op de leerafdeling helpen de bewoners tijdens de maaltijd. Foto: Sjaak Verboom

Studenten runnen zelfstandig verpleeghuisafdeling Huis ter Leede

LEERDAM - Bij woonzorgorganisatie Huis ter Leede wordt op donderdag 1 februari 's morgens de aftrap gegeven voor de uitbreiding van de leerafdeling.

Sinds september werken mbo- en hbo-studenten Verzorging en Verpleegkunde zelfstandig op een deel van een afdeling waar psychogeriatrische verpleeghuiszorg geboden wordt. De leerafdeling is gestart met elf studenten in huiskamer De Pier, op de eerste etage van Huis ter Leede. Vanaf 1 februari wordt de andere huiskamer Kade op dezelfde etage bij de leerafdeling getrokken. Op elke huiskamer wonen acht mensen.

Volwaardige diensten

De voltijds studenten draaien volwaardige diensten, van 7.00 uur tot 15.30 uur of van 15.30 uur tot 23.00 uur, ook in het weekend en de schoolvakanties. Voor minstens twintig weken en maximaal een schooljaar. Wekelijks komt een docent van één van de scholen naar Huis ter Leede voor gesprekken, begeleiding, thema- en klinische lessen. Er zijn altijd gediplomeerde werkbegeleiders aanwezig 'met de handen op de rug', die eindverantwoordelijk blijven.

                                               
Deelnemende scholen

De stagiaires voor Verzorgende IG niveau 3 en verpleegkundige niveau 4 komen van de regionale opleidingscentra (ROC Hoornbeeck, Da Vinci en Midden-Nederland). De stagiaires voor verpleegkundige niveau 6 zijn studenten van de Christelijke Hogeschool Ede. Alle studenten nemen vooraf deel aan een introductiebijeenkomst en rondleiding. Bewoners, familie, mantelzorgers en medewerkers moesten even wennen, maar zijn nu enthousiast.

Op dit moment zijn er genoeg deelnemende scholen en studenten. Maar mocht er interesse zijn in deze manier van onderwijs, dan kan contact opgenomen worden met praktijkopleider Anja v.d. Voet, tel. 0345 - 614 24 6, praktijkopleider@huisterleede.nl, www.huisterleede.nl

Leren in de praktijkHuis ter Leede biedt met de leerafdeling stage- en beroepspraktijk-vormingsplaatsen, waarnaar vanuit het onderwijs veel vraag is: competentiegericht leren in de praktijk. In de regio is Huis ter Leede een van de weinige organisaties met een dergelijke leerafdeling.
 

Meer berichten
Shopbox