In 2016 werd op het Dr.  Voogdplein in Leerdam archeologisch onderzoek uitgevoerd naar de overblijfselen van de Schoonrewoerdse Poort.
In 2016 werd op het Dr. Voogdplein in Leerdam archeologisch onderzoek uitgevoerd naar de overblijfselen van de Schoonrewoerdse Poort.

Lezing over de Schoonrewoerdse Poort

LEERDAM - De Historische Vereniging Leerdam (HVL) organiseert op woensdag 14 februari in gebouw Maranatha (J.A, Burgerstraat 1) in Leerdam een lezing over de Schoonrewoerdse Poort 'Een voorwerp van antiquiteit'. De lezing begint om 20.00 uur.

In 2016 werd op het Dr. C. Voogdplein archeologisch onderzoek uitgevoerd naar de overblijfselen van de Schoonrewoerdse Poort. In deze lezing wordt ingegaan op het resultaat van dit onderzoek. Het is een tweeluik met enerzijds een overzicht van de historie van de poort (met historische kaarten en prenten) en anderzijds het archeologisch onderzoek zelf. Ook wordt een digitale reconstructie van de poort getoond.

Van der Feest en Hagens

De lezing wordt verzorgd door Nico van der Feest en Dion Hagens, beiden nauw betrokken bij het onderzoek en werkzaam bij Aeres Milieu. Nico van der Feest is senior-archeoloog en grondlegger van de archeologische afdeling van Aeres Milieu. Dion Hagens is historicus en voert de bureau- en archiefstudies uit voor de onderzoeken.

Ook niet-leden zijn van harte welkom.

Meer berichten
Shopbox