Tijdens het optreden van het fanfareorkest werden de leden gehuldigd. Eigen foto
Tijdens het optreden van het fanfareorkest werden de leden gehuldigd. Eigen foto

Door Eensgezindheid huldigt leden tijdens jaarconcert

HEUKELUM - Fanfarecorps Door Eensgezindheid gaf zaterdag haar jaarconcert. Dit jaar was voor het thema 'Disney' gekozen, waardoor het voor de volle zaal een feest van herkenning werd. De avond werd gezamenlijk door de slagwerkgroep en het fanfareorkest in thema geopend met de 'Mickey Mouse March'.

Na het openingswoord van voorzitter Bets van Roon was de beurt aan de slagwerkgroep onder leiding van Tim Duijf. Zij speelden onder andere het nummer 'Wonderful days', speciaal voor deze avond omgetoverd tot 'The Wonderful World of Disney'.

Na de pauze speelde het fanfareorkest onder leiding van Olaf Schipper. Zij speelden een volledig Disney repetoire, van 'The Lion King' tot 'Mary Poppins' en van 'Beyond the Sea' tot 'Jungle Book'. Terwijl er geluisterd kon worden naar de muziek, konden de mensen ook genieten van prachtige beelden, die perfect getimed waren.

Erelidmaatschap

Tijdens het optreden van het fanfareorkest werden drie trouwe leden gehuldigd. Miranda de Ruiter werd gehuldigd voor haar 25-jarig lidmaatschap. Hanneke de Zeeuw en Pieter Niessing werden beide 12,5 jaar geleden lid. De jubilarissen werden persoonlijk in het zonnetje gezet door voorzitter Bets van Roon.

Zij werd, tot haar grote verassing, zelf in het zonnetje gezet tussen de optredens van de slagwerkgroep door. Van Roon viert dit jaar haar 25-jarige voorzitterschap van Door Eensgezindheid. Naast zeer actief lid van de slagwerkgroep is zij nog steeds de stuwende kracht achter de vereniging. Voor haar tomeloze inzet voor Door Eensgezindheid hebben de leden unaniem besloten haar te benoemen tot ere-lid van de vereniging.

Daverend applaus

Uit handen van vice-voorziter Niko de Ruiter kreeg zij de bijbehorende oorkonde gevolgd door een daverend applaus van het publiek en de leden.

Meer berichten
Shopbox