Van links naar rechts: Gerard van Santen, Martine Visser én Peter, Aart en Gerard 't Lam. Eigen foto
Van links naar rechts: Gerard van Santen, Martine Visser én Peter, Aart en Gerard 't Lam. Eigen foto

Ondernemers helpen Voedselbank aan apparatuur

LEERDAM - Toen vorig jaar Bakkerij De Jager ging verhuizen naar een nieuwe productielocatie, werden de vriezers vervangen door 't Lam Koel- en Vriestechniek uit Leerdam. Samen besloten zij dat de oude vriesapparatuur een nieuwe bestemming zou gaan krijgen: de Voedselbank.

Die belofte werd als uitdaging groots opgepakt door de volledige familie 't Lam. Oprichter Aart 't met zijn vrouw en beide zonen Gerard en Peter hebben, ondersteund door vrijwilliger Gerard van Santen uit Leerdam, veel tijd gestoken in het opknappen van de vier vriezers. Kosten noch moeite werden gespaard om de apparatuur volledig gereviseerd te installeren bij de Voedselbank Leerdam.

Indrukwekkend geschenk

"Een indrukwekkend geschenk", zegt Martine Visser, coördinator van de Voedselbank. "Met de komst van deze vier vriezers bereiken we de laatste grote stap in ons streven naar voedselveiligheid. We kunnen in samenwerking met supermarkten een breder aanbod van versproducten verwerken. We hebben nu capaciteit om veilig in te vriezen. Een groot voordeel voor onze deelnemers!"

Meer berichten
Shopbox