De DSS-turnsters keerden met zeven medailles terug in Leerdam. Eigen foto
De DSS-turnsters keerden met zeven medailles terug in Leerdam. Eigen foto

Zeven medailles voor turnsters DSS

HOOGLANDERVEEN/LEERDAM - Zestien DSS-turnsters mochten zaterdag hun wedstrijd van Regio Rivierenland turnen in Hooglanderveen. Ze keerden met maar liefst zeven medailles terug in Leerdam.

Emma van Wijk en Nayara Schut pupil 1 D1 begonnen in de éérste ronde hun wedstrijd. Emma wist haar mooie prestatie van haar vorige wedstrijd op balk voort te zetten, door ook deze keer de hoogste score neer te zetten. Met wat kleine foutjes op de overige toestellen greep Emma met een 4e plaats net naast het podium. Nayara startte op balk met een val bij de radslag, maar herstellende zich goed en turnde verder een bijna foutloze wedstrijd met op vloer en sprong de op één na hoogste score. Voor haar mooie prestatie kreeg Nayara met haar 2e plaats een zilveren medaille. Beide turnsters zijn verzekerd van een plaats in de Regiofinale op 21 april.

Veel zin

Na een ronde wachten was het in de derde ronde de beurt aan de pupillen 2 D1. Evy en Merel Sijahailatua, Riëlle Kool en Sara Vonk hadden er veel zin in. Sara heeft een goede wedstrijd voor zich zelf geturnd, met voor het eerst een flic flac in haar oefening op vloer. Sara werd keurig 13e in het grote deelnemersveld. Riëlle turn sinds dit seizoen bij de selectie en dit was dan ook haar eerste wedstrijd. Hoewel de zenuwen wel aanwezig waren liet ze prachtige oefeningen zien met de hoogste score van alle deelneemsters op vloer. Helaas mislukte het ophurken op brug, maar Riëlle wist met haar eerste wedstrijd een plaatsje op het podium te veroveren . Voor haar 4e plaats kreeg ze een bronzen medaille.

Evy noteerde de éérste plaats op sprong en liet op vloer, brug en balk ook zien dat ze bij de beste turnsters hoort. Met alleen een val bij haar opsprong op balk liet ze veel progressie zien. Evy eindigde op een mooie 3e plaats. Merel startte op balk met een prachtige strakke oefening en wist dit niveau op balk en sprong door te zetten met de op één na hoogste scores te turnen. Ook haar vloeroefening liep, op wat schoonheidsfoutjes na, naar wens. Merel mocht net als Evy en Riëlle op het podium staan voor haar 2e plaats.

Senioren

In de derde ronde mochten ook de senioren aan de wedstrijd beginnen. Helaas was Maud Nab door de griep niet fit genoeg om mee te doen. Olga Donker turnde een foutloze wedstrijd, en wist vandaag na lange tijd op de balk te blijven staan. Voor haar 5e plaats kreeg zij dan ook een bronzen medaille. Jiska Schep wist, na afgelopen seizoen geopereerd te zijn aan haar enkel, er weer te staan! Nieuwe elementen laten zien op brug leverde haar een mooie 9e plaats op in dit veld. Ellis Meijdam weet in deze turnhal niet de sprongen over de Pegasus te laten zien zoals ze dat "thuis" kan. Deze dag een 7e plaats voor haar.

In de laatste ronde nog 6 turnsters in actie. Het trio Manon Havelaar, Yvette Alting en Sanne-Myrthe van de Weerd turnen voor het eerst in de keuze oefenstof. Yvette Alting was afgelopen week ook geveld door de griep maar is de wedstrijd gestart. Na twee toestellen hebben we besloten om te stoppen, omdat het wel verantwoord moet blijven! Manon wist deze dag een aantal nieuwe elementen voor haar succesvol uit te voeren. Een mooie 7e plaats! Sanne-Myrthe turnde haar allereerste wedstrijd, veel geleerd dit seizoen en daar kwam dan ook de nodige spanning bij vandaag. Helaas ging de brug niet helemaal naar wens maar met een 13e plaats zeer tevreden.

Hoogste score

De junioren Demi van den Berg, Ellemiek Gerritsen en Jet Blonk begonnen op brug. Ellemiek wist op dit onderdeel de hoogste score neer te zetten. Met een zilveren medaille huiswaarts. Demi turnde erg voorzichtig op brug waardoor ophurken niet lukte, maar door de hoogste score op vloer neer te zetten wist zij een bronzen medaille te behalen. Jet turnde vandaag zonder de balk vroegtijdig te moeten verlaten, maar op vloer liet zij duidelijk punten liggen door haar oefening even kwijt te zijn. Uiteindelijk werd zij 7e.

Meer berichten
Shopbox