Met haar winst heeft Sam Donkder (vooraan) zich geplaatst voor de halve finale. Eigen foto
Met haar winst heeft Sam Donkder (vooraan) zich geplaatst voor de halve finale. Eigen foto

Sam Donker voorleeskampioen van de regio Lingewaal

HEUKELUM - Acht voorleeskampioenen uit de regio Lingewaal kwamen woensdag in Bibliotheek Heukelum bijeen voor de regionale kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd. De jury benoemde Sam Donker van basisschool De Rietput uit Heukelum tot kampioen in deze regio.

De 11-jarige Sam las in deze kwartfinale een fragment voor uit het boek 'Zoute tranen & zoete koek' van Petra Messelink. De acht kwartfinalisten werden ieder kampioen van hun basisschool en streden in Bibliotheek Heukelum voor de titel van regiokampioen.

Halve finale

Met haar winst heeft Sam zich geplaatst voor de halve finale, op woensdag 14 maart bij Bibliotheek Rivierenland in cultuurcentrum Zinder in Tiel. De voorleeswedstrijd begint ieder jaar op de basisscholen en vindt plaats vóór 1 december. In de periode januari tot half maart vindt op een locatie in de buurt de eerste vervolgronde plaats. Bibliotheek Rivierenland organiseert elk jaar zes regionale kwartfinales, waarin de schoolkampioenen van Rivierenland strijden voor een plek in de provinciale finale.

Landelijke finale
Na de regionale ronde volgt nog een provinciale ronde, die de Gelderse kampioen oplevert voor de landelijke finale. De landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd 2018 vindt plaats op 23 mei. De 12 provinciale kampioenen lezen ieder een fragment voor uit het door hen gekozen boek.

Meer foto's van de kwartfinales zijn te bewonderen op de facebookpagina van Bibliotheek Rivierenland. Meer informatie: www.bibliotheekrivierenland.nl

Meer berichten
Shopbox