Wat natúúrlijk niet ontbreekt op het Boeruh Rock Festival is de WC-pottenrace.
Wat natúúrlijk niet ontbreekt op het Boeruh Rock Festival is de WC-pottenrace.

Spektakel op tiende editie Boeruh Rock Festival

De Achterhoek heeft de Zwarte Cross, een megaspektakel dat jaarlijks tussen de 150.000 en 200.000 bezoekers trekt. Het Boeruh Rock Festival in Herwijnen is een stuk kleinschaliger, maar minstens zo gezellig. De tiende editie van het evenement vindt op vrijdag 13 en zaterdag 14 april plaats.

HERWIJNEN - Sinds 2009 wordt het boerenfestijn georganiseerd en het behoort onderhand tot één van de grootste evenementen van de regio. Tien jaar gemotoriseerde sport en spektakel, in combinatie met regionale en nationale artiesten en bands. Het festival aan de Wadensteinsesteeg groeit nog elk jaar en ontvangt steeds meer bezoekers uit alle windstreken van het land. Toch behoudt het festival graag haar regionale karakter. De organisatie werkt samen met diverse ondernemers uit de streek.

De festivalpoorten gaan op vrijdag13 april gaan om 19.00 uur open. Dan begint de eerste NK-wedstrijd truckpulling van dit jaar met veel deelnemers. De trekkers zijn op zaterdag 14 april vanaf 10.00 uur aan de beurt. Er wordt in nagenoeg alle klassen getrokken bij de standaardtrekkers, maar ook de sport- en de supersporttrekkers zullen voor veel spektakel gaan zorgen. Op de derde baan vinden bovendien auto- en jeeptrek-wedstrijden plaats. Op beide dagn gaat de feesttent weer helemaal op zijn kop met op vrijdagavond Pater Moeskroen en een DJ. Ook op het buitenpodium spelen dan bands.

Mooi Wark en BZB

Op zaterdag is het podium gereserveerd voor Ronnie Ruysdael, BZB, WC experience en Mooi Wark. Op het buitenpodium is 's zaterdags ook volop vermaak met de Kliko Disco 2.0, Arno Sloot en Arjon Oostrom.

De Apres-ski tent staat er ook weer. Deze werd vorig jaar aan het festival toegevoegd en was een megasucces. Met DJ's en op zaterdagavond een optreden van Marco Kraats, gecombineerd met een gezellig aangeklede tent, is het festival compleet.

Natuurlijk is er ook aan de kinderen gedacht. Zo is er op zaterdag een bungee-trampoline, een springkussen, schminken en nog veel meer. Ook is er voor 't eerst een echte kinderboerderij, waar de kinderen zich kunnen vermaken en knuffelen met de pakweg zeventig dieren.

WC-pottenrace

En wat natúúrlijk niet ontbreekt op het Boeruh Rock Festival is de WC-pottenrace, de klapkarrenrace en de Alebussenrace. Ook dit jaar kan iedereen zich weer inschrijven voor deze knotsgekke wedstrijden. De regels en hoe liefhebbers zich aan kunnen melden, staat op de website www.boeruhrock.nl

Hier is ook alle informatie te vinden en kunnen alvast toegangskaarten worden besteld.

Meer berichten
Shopbox