Liv de Leeuw en Sterre den Besten. Eigen foto
Liv de Leeuw en Sterre den Besten. Eigen foto

DSS sleept prijzen in de wacht

LEXMOND/LEERDAM - Op de tweede voorwedstrijd in Lexmond hebben de (Pre)Pre Instappers D2 van D.S.S. Leerdam Nora Lombo, Esti Kloot en Anouk Molenaar en de Jeugd1 D3 Liv de Leeuw en Sterre den Besten opnieuw hoge ogen gegooid en meerdere prijzen in de wacht gesleept.

De instappers mochten de spits afbijten op vloer en hier turnde Nora zeer overtuigend haar oefening die de op één na hoogste score opleverde. Esti en Anouk waren aan elkaar gewaagd door haast dezelfde cijfers te noteren en op wat slordigheidsfoutjes na turnde ook zij een mooie oefening

Hierna was sprong aan de beurt en Nora liet zien ook nu weer met de top mee te kunnen doen door 2x een mooie hanstandplatval te laten zien, wat ook nu weer de 2e score opleverde. Anouk en Esti voerden een goede zweefrol uit, maar laten hiermee een paar tienden liggen door een lagere D score.

Normaal iets beter

Op brug turnde Anouk een stabiele oefening met een keurige 7e plaats. Esti kan normaal iets beter, maar turnde nog een mooi cijfer in de middenmoot. Nora had pech door een val bij de landing van de hoge ligger, die erg hoog stond, en dit koste haar een punt aftrek. Gelukkig was de rest van haar oefening stabiel en strak. Het laatste toestel balk verliep helaas voor Anouk niet helemaal naar wens doordat zei wat verplichte elementen vergat. Bij Esti en Nora namen we het risico om voor het eerst een handstand op de balk te turnen en bij allebei was hij erg mooi wat hun ook nog een extra bonus opleverde. Ook de rest van de oefening zag er overtuigend uit, met voor Nora voor de derde maal de op één na hoogste en Esti het vierde cijfer van alle turnsters op balk.

De concurrentie was sterk, maar ook deze keer werd Nora knap 3e waarvoor ze de bronzen medaille kreeg. Esti haalde ook net als de vorige wedstrijd de 7e plaats en Anouk werd deze keer 13e in het algemeen klassement.

Hard geoefend

Ook Liv en Sterre mochten in de laatste wedstrijdronde in Lexmond hun tweede voorwedstrijd turnen. Ze begonnen op sprong en daar hadden ze beiden hard op geoefend. Na het inturnen besloten we dat Liv een overslag als sprong zou uitvoeren en Sterre speelde op "safe" met een ophurken en een strekspong af. Daarna gingen ze door naar brug ongelijk. Beide turnsters werkten hun oefening vlotje af en zij behaalden hiermee de tweede en derde score van het deelnemersveld. Daarna was het de beurt aan de evenwichtsbalk en hoewel Liv en Sterre zich hadden voorgenomen om rustig hun onderdelen uit te voeren, moesten zij toch allebei de balk één keer vroegtijdig verlaten. Op het laatste onderdeel vloer mocht Sterre als eerste haar oefening laten zien en deze werd goed uitgevoerd al kwam zij een aantal keer buiten de lange mat. Liv moest lang wachten voordat zij haar oefening mocht laten zien en was vandaag dan ook de laatste turnster in actie op de wedstrijdvloer. Maar zij wist met haar 14,300 punten de hoogste score van het deelnemersveld neer te zetten.

Uiteindelijk gingen zowel Liv als Sterre met een medaille naar huis door respectievelijk vierde en derde te worden.

Meer berichten
Shopbox