Alles zat een beetje tegen, zaterdag bij  d emeiden van HCL MB1. Eigen foto
Alles zat een beetje tegen, zaterdag bij d emeiden van HCL MB1. Eigen foto

MB1 verliest, maar blijft koploper

LEERDAM - Voor MB1 van HCL stond zaterdag de topper tegen Doorn op het programma. Doorn stond tweede en was duidelijk naar Leerdam gekomen om de koppositie van HCL over te nemen.

De wedstrijd begon met een hoop spanning, want zowel de MB1 als Doorn waren gebrand op een overwinning. HCL kreeg direct een strafcorner, al in de eerste minuut, maar trefzeker was dit schot niet. De wedstrijd ging daarna redelijk gelijk op, waarbij ook Doorn een aantal gevaarlijke uitbraken had. Ook HCL kreeg nog een paar kansjes, maar er werd niet gescoord. Het spel was rommelig en dat komt de wedstrijd niet ten goede.

Helaas scoorde Doorn in de allerlaatste seconde van de eerste helft ook nog de 0-1 en ging HCL rusten met een achterstand. De coaches probeerden de meiden op te peppen, want er was nog een tweede helft te spelen. Helaas scoorde Doorn al snel de 0-2, door verwarring in de HCL-verdediging. Gelukkig hielp de paal HCL en dankzij goede keeperswerk werd de achterstand niet groter. Hierna kregen de HCL-meiden weer wat kansen uit meerdere strafcorners en helaas ging een schot op doel ook net voorlangs.

Snelle uitbraak

Uit een snelle uitbraak scoorde Doorn de 0-3 en het geloof bij HCL was weg. Uit een strafcorner scoorde Doorn ook nog de 0-4. MB1 bleef het proberen, maar helaas was het niet de beste wedstrijd van en alles zat tegen. Toch wist  HCL nog de eer te redden, want Yara scoorde. Meer zat er niet in en Doorn ging met de punten terug naar huis. Zondag moest Doorn nog een wedstrijd inhalen en als ze die zouden winnen zou HCL MB1 de koppositie kwijt zijn. Deze wedstrijd eindigde echter in een gelijkspel, waardoor MB1 nog steeds de ranglijst aanvoert.

Komend weekend staat een uitwedstrijd tegen IJsseloever op het programma . Hopelijk zijn de meiden de dip van zaterdag te boven en kunnen ze de 3 punten mee terug nemen naar Leerdam.

Meer berichten
Shopbox