Leerlingen van basisschool De Hobbitstee overhandigen een cheque van 81 euro aan de bewoners van verpleeghuis Lingesteyn. Eigen foto
Leerlingen van basisschool De Hobbitstee overhandigen een cheque van 81 euro aan de bewoners van verpleeghuis Lingesteyn. Eigen foto (Foto: eigen foto)

Leerlingen De Hobbitstee verrassen bewoners Lingesteyn

LEERDAM - In verpleeghuis Lingesteyn in Leerdam werd vrijdag aandacht besteed aan de nationale Pannenkoekendag. Leerlingen uit groep 8 van basisschool De Hobbitstee kwamen langs om de bewoners te verwennen met zelfgebakken pannenkoeken. Daarnaast hadden zij geld ingezameld voor de aanschaf van een BeleefTV.   

De leerlingen uit groep 8 van basisschool De Hobbitstee gingen enthousiast aan de slag om de ouderen in het zonnetje te zetten. 'De bewoners vonden de zelfgebakken pannenkoeken heerlijk. Het was voor hen echt een groot feest om samen met de leerlingen de pannenkoeken te bakken en op te eten', zegt Marina Tucker, teamleider in Lingesteyn.

BeleefTV

Tijdens deze gezellige dag hadden de leerlingen nog een verrassing voor de bewoners. Door het ophalen van flessen met statiegeld hadden zij geld ingezameld voor de aanschaf van een BeleefTV. ´Een BeleefTV is een digitale activiteitentafel die ontwikkeld is voor mensen met dementie. Het biedt interactieve spellen, waardoor bewoners met dementie op het mentale vlak gestimuleerd en geprikkeld worden', vertelt Jolanda van Steenis, medewerker in Lingesteyn. De leerlingen overhandigden een cheque met een bedrag van € 81,- aan de bewoners. De bewoners namen de cheque met veel enthousiasme in ontvangst.

Leerlingen van basisschool De Hobbitstee overhandigen een cheque ter waarde van € 81,- aan de bewoners van verpleeghuis Lingesteyn.

Meer berichten
Shopbox