Leerdam liet het hoofd niet hangen en ging vol in de aanval. Eigen  foto
Leerdam liet het hoofd niet hangen en ging vol in de aanval. Eigen foto (Foto: eigen foto)

Weer verlies voor HC Leerdam MB1

IJSSELSTEIN/LEERDAM - De meisjes B1 van Hockeyclub Leerdam speelden zaterdag in IJsselstein tegen HC IJsseloever MB2.  Ze verloren hun derde wedstrijd op rij en verlieten het veld met een 4-2 nederlaag.

Leerdam kwam na het startsein van de wedstrijd meteen onder druk te staan. In de 4e minuut schoot IJsseloever een strakke hoge bal op doel maar de gefocuste keepster Bodine Price viste de bal kunstig uit de lucht en voorkwam hiermee een snelle achterstand. Het gevaar was echter niet geweken. Leerdam kwam er keer op keer niet uit en IJsseloever bleef druk uitoefenen richting doel. Verdedigers Britt de Heer en Isa Nijmeijer werkten keihard om de ballen weg te werken.

Pas in de 17e minuut kwam Leerdam aan aanvallen toe. Een mooie pass van Anouk van Mourik gaf Annelies van Brakel de kans de score te openen, maar haar schot ging rakelings langs het doel.

Daarna was het IJsseloever weer dat de druk opvoerde. Via een strak ingeschoten strafcorner zette zij een kwartier voor rust de 1-0 op het scorebord.

Strafcorners versierd

In de 2e helft was het Leerdam die de eerste minuten domineerde. Er werden 2 strafcorners versierd, waaruit Marit de Heer er 1 strak in het doel schoot en de stand op gelijke hoogte bracht.

Leerdam werd feller en gretiger. Lotte Schriek onderschepte de bal en bracht Robine de Graaf in scoringspositie na een lange soloactie langs de lijn. Haar schot stuitte echter op de IJsselsteinse keepster.

Toch was het IJsselstein die op 2-1 voorsprong kwam. Door een val van een "doorgebroken" speelster van IJsseloever ver buiten de cirkel werd de verdedigende actie van Annemarie de Boer zwaar bestraft met een strafcorner en een groene kaart. De strafcorner werd wederom benut. Dit keer via een tip-in. Dit bracht weer een kanteling in de wedstrijd en IJsseloever zette de verdediging van Leerdam wederom zwaar onder druk. Keepster Bodine Price redde diverse doelpogingen, maar de verdediging van Leerdam kreeg de bal niet onder controle, waardoor Leerdam weer twee strafcorners op rij tegen kreeg. Britt de Heer haalde het eerste schot op doel van de lijn, maar bij de tweede strafcorner wist IJsseloever het doel toch te vinden 3-1.

Vol in de aanval

Leerdam liet het hoofd niet hangen en ging vol in de aanval. Belle Lenselink kreeg de bal aangespeeld, soleerde de cirkel binnen, maar ging niet voor eigen succes en passte de bal naar de vrij gelopen Emma van der Heiden die voor de tip-in zorgde 3-2. Met nog 5 minuten op de klok probeerde Leerdam met man en macht te gaan voor een gelijkspel, maar IJsseloever liet zich niet van de wijs brengen en versierde zelfs 3 minuten voor tijd nog een strafcorner die wederom benut werd.

Eindstand 4-2.

Tegen Amersfoort B3

Op zaterdag 7 april speelt de MB1 om 16.30 uur thuis tegen Amersfoort MB3.

Meer berichten
Shopbox