Ook Teus Meijdam (VHL) wordt in de talkshow aan de tand gevoeld.
Ook Teus Meijdam (VHL) wordt in de talkshow aan de tand gevoeld.

Pleinperikelen en gemeentefusie in talkshow

LEERDAM - Komende vrijdagavond vervolgt Editie Leerdam in Stadspodium GO haar politieke interviewreeks met fractievoorzitter Harry Wolting van de Christen Unie en wethouder Teus Meijdam van Vijfheerenlanden Lokaal over de op handen zijnde gemeentefusie. Ook de perikelen rond het te vernieuwen Dokter Reilinghplein komen aan bod.

Vooruitlopend op de fusie tussen de gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik, eind dit jaar, worden alle politieke leiders uit deze gemeenten uitgenodigd om in de local talkshow Editie Leerdam hun visie op de fusie uiteen te zetten. In de reeks komen ook de partijen aan bod waarop op 21 november voor het eerst gestemd kan worden, zoals D66 en GroenLinks. Komende vrijdag worden Harry Wolting (CU) en Teus Meijdam (VHL) aan de tand gevoeld.

Reilinghplein

Nu de plannen rond het toekomstige Dokter Reilinghplein steeds concreter vorm krijgen, worden de opties doorgenomen met de betrokken gemeenteambtenaar Gonnie van den Dungen. Andere onderwerpen en gasten zijn Tjoerd Zweije over zijn derde theatervoorstelling Erich und Du (begin mei in GO), Lity van Hoboken over de kunst en zin van het praten met honden, en het Gorcumse trio 'Ashes' met driestemmig gezongen popcovers. De gefilmde straatinterviews komen ditmaal uit Schoonrewoerd over de kwestie met de ooievaars.

Krantenkoppen

Kennisquiz en krantenkoppen zijn andere vaste items van Editie Leerdam, die vanaf 21.00 uur in het knusse theatertje van GO plaatsvindt. Foyer open vanaf 20.30 uur; entree gratis.

Meer berichten
Shopbox