Kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 16 jaar zijn begonnen met de uitdaging. Eigen foto
Kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 16 jaar zijn begonnen met de uitdaging. Eigen foto

Kinderen bouwen Nieuwe Hollandse Waterlinie na in Minecraft

HERWIJNEN - Het fortenseizoen is op GeoFort met een bijzonder evenement gestart. Dit weekend wordt de hele Nieuwe Hollandse Waterlinie in Minecraft gebouwd. Kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 16 jaar zijn begonnen met de uitdaging om de Nieuwe Hollandse Waterlinie, die op de nominatie staat van de Unesco Werelderfgoedlijst, na te bouwen in het zeer populaire online-computerspel Minecraft. Na de workshops neemt de GeoCraft community het over en zullen zij tijdens de hackathon verder gaan met deze bijzondere uitdaging. Vandaag, zondag 15 april, hoopt de community de complete Nieuwe Hollandse Waterlinie op te leveren.

De linie is 85 kilometer lang en bestaat uit zo'n vijftig forten en vijf vestigingssteden. In de Minecraft wereld GeoCraft zullen er ruim 500.000 Minecraftblokjes nodig zijn om de Nieuwe Hollandse Waterlinie na te bouwen.

Unieke locaties

Met deze bijzondere actie vraagt GeoFort in samenwerking met Stichting Liniebreed Ondernemen aandacht voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie met haar vele objecten, stellingen en forten. Stuk voor stuk unieke locaties omringd door prachtige natuur die ook nog eens barstens vol zitten met Nederlandse historie en cultuur. Niet voor niets staat de Nieuwe Hollandse Waterlinie op de nominatie van Unesco Werelderfgoed in 2020.

Meer informatie over de hackathon: www.geofort.nl/hackathon

Meer berichten
Shopbox