Logo extranieuwsleerdam.nl


Gezien de vele loftuitingen is dit eerste 'Frühling Mit Blasmusik' concert zeker voor herhaling vatbaar. Eigen foto
Gezien de vele loftuitingen is dit eerste 'Frühling Mit Blasmusik' concert zeker voor herhaling vatbaar. Eigen foto

Böhmische sferen in Beesd

BEESD - De Dorpskring in Beesd was zondagmiddag te klein om alle bezoekers een plaats te bieden. De organiserende Egerländerkapel 'De Lingemuzikanten' had wel op een grote opkomst gerekend,maar was toch verrast door de enorme opkomst. Een overvolle zaal met zeer enthousiaste bezoekers die uit volle borst meezongen; het werd een prachtige muziekmiddag met de muzikale kwaliteiten van Egerländerkapel 'De Lingemuzikanten' en vooral ook door de professionele kwaliteiten van 'Blech Bizarr'. De individuele kwaliteiten van de beroepsmuzikanten van de bijzondere formatie oogstten erg veel bewondering bij het publiek.

De Lingemuzikanten verzorgde het programma voor de pauze met een scala van Tsjechische en Böhmische walsen, polka's en marsen. Het is opmerkelijk dat een kapel die pas drie jaar bezig is zo'n prachtig optreden verzorgde. En dat wist het publiek met veel enthousiasme te waarderen.

Fabelachtige techniek

Over Blech Bizarr raakte men niet uitgesproken. Stuk voor stuk muzikanten met een fabelachtige techniek en een enorm enthousiasme. Een betere promotie voor de Böhmische en Tsjechische muziek is niet denkbaar.

Deze middag heeft maar weer eens bewezen dat een nieuw initiatief ook direct een succes kan worden. Gelet op de vele loftuitingen is dit eerste 'Frühling Mit Blasmusik' concert zeker voor herhaling vatbaar.

Meer berichten
Shopbox