Logo extranieuwsleerdam.nl


Martine Visser ontvangt samen met vrijwilligers van de Voedselbank de cheque van de Rabobank Clubkas Campagne van Cees Vis.
Martine Visser ontvangt samen met vrijwilligers van de Voedselbank de cheque van de Rabobank Clubkas Campagne van Cees Vis.

Meeste stemmen in Leerdam voor Voedselbank

LEERDAM - De leden van Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden schenken 701,31 euro aan Voedselbank Leerdam. Tijdens de Rabobank Clubkas Campagne kreeg de Voedselbank de meeste stemmen van alle deelnemende clubs uit de gemeente Leerdam. Cees Vis, lid van de raad van commissarissen van de bank, overhandigde de cheque op donderdag 19 april aan coördinator Martine Visser. In de hele regio waar de bank actief is deden 544 clubs mee. In april mochten de leden stemmen op 5 van de 544 deelnemende clubs en zo beslissen welke bijdrage elke club krijgt. De bank verdeelt in totaal 100.000 euro.

Martine Visser is al jaren de drijvende kracht achter de voedselbank. Als coördinator is ze verantwoordelijk voor het dagelijkse reilen en zeilen, waarbij ze hulp krijgt van dertig vrijwilligers. Naast de Voedselbank in Leerdam is er ook een steunpunt in Vianen waar ook nog eens zo'n 25 vrijwilligers deze belangrijke werkzaamheden mogelijk maken. Zo kunnen ze elke week enkele tientallen gezinnen voorzien van een goed gevulde boodschappenkar. Zo helpen zij om (verborgen) armoede te bestrijden en bovendien om verspilling te voorkomen.

Voedselveiligheid

Martine Visser legt uit dat ze de bijdrage wil gebruiken voor de voedselveiligheid. 'De zorg voor de veiligheid van het voedsel kost ons veel geld. Gelukkig hebben we alle apparatuur die garandeert dat we op een veilige manier kunnen werken. De bijdrage van de Rabobank gebruiken we voor het zorgvuldig onderhouden van de apparaten.'

Stratenactie voor de Voedselbank

Ook inwoners uit de regio zijn nauw betrokken bij het werk van de Voedselbank. Enkele jaren geleden startte Saskia de Gier uit Leerdam met de stratenactie. Toen Saskia hoorde van de problemen bij de Voedselbank om aan boodschappen te komen, heeft ze haar hele buurt gevraagd maandelijks een paar extra boodschappen te doen en in een kist te leggen bij de familie De Gier. Inmiddels is dit initiatief overgenomen door diverse straten in de verschillende wijken in Leerdam, maar ook in Asperen en Heukelum. Martine nodigt meer mensen uit om mee te doen: 'We kunnen nog heel goed een aantal straten of buurten gebruiken die ons op deze wijze willen steunen. Aanmelden kan via info@voedselbankleerdam.nl.'
 

Top tien

De top tien van de Rabobank Clubkas Campagne met de meeste stemmen in Leerdam bestaat verder uit: Jeugd Actief (€ 363,31), De Zonnebloem Leerdam (€ 344,05), LRC (€ 334,05), Stadspodium GO (€ 258,45), Hockeyclub Leerdam (€ 252,03), Muziekvereniging De Bazuin (€247,75), NPV (€ 234,91), Glasstadmars (€ 226,35), Historische Vereniging Leerdam (€ 215,06)

Bekijk de volledige uitslag op rabo.nl/av/clubkas

Meer berichten
Shopbox