Logo extranieuwsleerdam.nl


De gedecoreerden samen met burgemeester Tjerk Bruinsma. Foto: Mimi van Rossem
De gedecoreerden samen met burgemeester Tjerk Bruinsma. Foto: Mimi van Rossem

'Hoosbui' lintjes in Leerdam

LEERDAM - Burgemeester Tjerk Bruinsma mocht dit jaar aan maar liefst tien Leerdammers een Koninklijke Onderscheiding uitreiken. Deze waren met leuke smoesjes, zoals een gezamenlijk ontbijt of een tentoonstelling bezoeken, naar de Molenzaal in partycentrum Het Dak gelokt. Negen gedecoreerden zijn onderscheiden als Lid in de orde van Oranje-Nassau en één tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Onder de gedecoreerden waren twee echtparen die zijn onderscheiden.

De gedecoreerden 'Lid in de Orde van Oranje-Nassau' zijn:

Nel van Ziel (1954) is ruim 40 jaar verbonden aan de Stichting Christelijk Voortgezet Onderwijs. Ondersteunt sinds jaar en dag Stichting Jeugd Actief en is vanaf 1990 actief bij theatergroep La Troupe.

Jan Jumelet (1941) was in zijn werkzaam leven technicus. Dit komt hem goed van pas bij zijn vrijwilligerswerk in het Huis ter Leede. Hij zorgt er sinds 1966 voor dat kerkleden die niet naar diensten kunnen komen in de Hervormde Kerk aan de Linge via de kerkradio deze kunnen meeluisteren. Ook lost Jumelet voor de bewoners van het huis storingen aan geluid – en beeldapparatuur op.

Coby Haag-den Hartog (1952) is al ruim 40 jaar actief binnen de kerkelijke gemeenschap en in de gezondheidszorg. Binnen de kerk beklede mevrouw Haag verschillende functies. Daarnaast is zij vrijwilligster bij de Lingebolder. Sinds 2 jaar is zij bestuurslid bij de Stichting Commissie Glasstadmars.

Wim Haag (1952). Net als zijn vrouw zet ook de heer Haag zich in voor de Kerk aan de Linge. Niet alleen als kerkrentmeester maar vooral als klusjesman. Deze werkzaamheden verricht Haag ook voor de ASVZ, de Lingebolder. Ook biedt hij praktische hulp bij het organiseren van de Glasstadmars en Kennedymars.

Anna Sterk-Donga (1952) besloot na haar pensionering zich te blijven inzetten voor de bewoners van het verpleeghuis Lingesteyn. Verder vervult zij sinds 1968 binnen de Nederlands Hervormde Kerk verschillende functies. Daarnaast is mevrouw Sterk nauw betrokken bij de Voedselbank Leerdam.

Gerrit Visscher (1950) verricht al meer dan 35 jaar veel vrijwilligerswerk bij de wijkgemeente Oost van de Hervormde Gemeente Leerdam. Van ouderling tot het ondersteunen van gemeenteleden bij ziekte en overlijden en van rondleidingen in de Grote  kerk tot het beheren van de financiën.

Hans Wouter van Garderen (1955)  is een betrokken vrijwilliger binnen de Kerk aan de Linge. Tussen 2002 en 2010 heeft van Garderen drie keer meegedaan aan de Roparun waarbij geld voor kankerpatiënten wordt ingezameld. Verder verzorgt hij de boekhouding voor het project 'The Africa Team'.

Aksamina Gertenaar Tetelepta (1949) is zeer actief in diverse vrijwilligers – en bestuursfuncties waaronder bij de Werkgroep Molukse Ouderen en het Rode Kruis Leerdam en de Welfare afdeling Leerdam.

Sophia Beverloo – van der Wenden (1943) is sinds 2001 een onmisbare kracht voor de Hospice Gorinchem.  Mevrouw verzorgt de terminale zieken en hun naasten en ondersteunt de verpleging. Ook volgde zij een aantal cursussen wat haar een gedreven en ervaren vrijwilliger maakt.  

Meer berichten
Shopbox