Logo extranieuwsleerdam.nl


Burgemeester Tjerk Bruinsma en het echtpaar Anne en Nel Cazemier-van Ziel. Foto: Mimi van Rossem
Burgemeester Tjerk Bruinsma en het echtpaar Anne en Nel Cazemier-van Ziel. Foto: Mimi van Rossem

Bekend Leerdammer Anne Cazemier Officier in de orde van Oranje-Nassau

LEERDAM - Anne Cazemir(1947) dacht vandaag (donderdag) dat hij naar de Molenzaal in partycentrum het Dak moest omdat zijn vrouw Nel een lintje zou ontvangen. Maar dat hij zélf een onderscheiding opgespeld zou krijgen had hij echt niet verwacht. Nadat zijn vrouw haar onderscheiding behorende bij Lid in de Orde van Oranje-Nassau opgespeld had gekregen, had burgemeester Tjerk Bruinsma nog een grote verrassing voor Cazemier.  'Het komt zelden voor dat iemand benoemd wordt tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau', aldus Bruinsma, 'maar vandaag mag ik deze onderscheiding opspelden bij Anne Cazemier.''

Zeer ontroerd reageerde Cazemier dat hij dit nooit had verwacht. Hij kreeg deze bijzonder onderscheiding voor zijn baanbrekende werk op het gebied van diervoederspecialiteiten. Cazemier is auteur en uitvinder van een in 2010 toegekend patent van een product dat een alternatief biedt voor antibiotica binnen de veehouderij, waardoor het antibioticagebruik binnen deze sector aanzienlijk daalt.

Lionsclub

Tussen 2007 en 2015 was Cazemier actief lid binnen de Rabobank Alblasserwaard/Vijfheerenlanden. Daarnaast was hij ruim 25 jaar actief bij de Lionsclub Leerdam. En in 2015 heeft Cazemier de Stichting Pilgram Initiatief opgericht met als doel culturele activiteiten in de breedste zin en in relatie tot de historie van Leerdam  te enthousiasmeren en coördineren. 

Meer berichten
Shopbox