Gezellige middag voor nieuwe Leerdammers mét bingo!

LEERDAM - Om statushouders, vluchtelingen die verblijfsvergunning hebben, een beetje op weg te helpen in hun nieuwe omgeving, organiseert  Thuis in Leerdam evenementen waarbij de "ervaren" Leerdammers in contact komen met deze "nieuwe" Leerdammers. In de afgelopen maanden zijn er in Leerdam weer een aantal gezinnen komen wonen die zijn gevlucht voor oorlog en ellende. Speciaal voor deze gezinnen organiseert Thuis in Leerdam op zaterdag 23 juni in West-End (P.M. van Gentstraat 20) van 13.30 tot 16.30 uur een gezellige middag, waar hapjes vanuit de hele wereld worden gecombineerd met leuke spellen waaronder een bingo!

Getallen in het Nederlands moeten worden vertaald naar andere talen en daarbij helpen de "ervaren" Leerdammers de nieuwe Leerdammers. Een leerzame spraakverwarring, die vast en zeker  veel gezelligheid gaat opleveren.

Vrijwilligers

Om deze nieuwe gezinnen te helpen, zoekt Vluchtelingenwerk vrijwilligers. "Het is belangrijk dat deze mensen goed worden begeleid gedurende de eerste jaren dat ze hier zijn", aldus Hettie van den Berg. "Wij zorgen vanuit Vluchtelingenwerk dat de basis wordt geregeld maar er is veel meer aandacht nodig. En dan is deze middag een mooi moment om eens kennis te komen maken met deze mensen."

Iedereen iwelkom

Iedereen is zaterdag van harte welkom; nieuwe, oude, jonge en ervaren Leerdammers. Ben je net in Broekgraaf komen wonen en ook nog niet zo bekend in Leerdam? Kom dan kennismaken met de veelkleurigheid van Leerdam.


 


 

Meer berichten
Shopbox