Altijd weer een feestje, die Haringparty.... Eigen foto
Altijd weer een feestje, die Haringparty.... Eigen foto

Haring happen en nieuwe president

LEERDAM - Bij Lions Leerdam vond zaterdag  jaarlijkse wisseling van het presidentschap plaats. In 2017-2018 was Tjibbe van der Zeeuw de president (voorzitter) van de Leerdamse afdeling van de Lions. Het komende jaar zwaait Jan-Peter Chatrou uit Gellicum de scepter.

De donderdag voor de wisseling vond, in de tuin van het Nationaal Glasmuseum, de jaarlijkse Haringparty van de Lions Leerdam plaats. Circa 125 bezoekers genoten van de Hollandse Nieuwe, professioneel en smaakvol gepresenteerd door De Graaf Visspecialiteiten uit Leerdam.

Geld voor De Lingebolder

Zoals bij de Lions gebruikelijk is, ging ook dit jaar de opbrengst van het haringhappen en de verloting naar een goed doel. De Lingebolder kan een mooi bedrag tegemoet zien, waarmee allerlei activiteiten kunnen plaatsvinden.

Grootste serviceorganisatie

Lions Leerdam is aangesloten bij Lions Internationaal. Met 1,3 miljoen leden in 205 landen is Lions de grootste serviceorganisatie ter wereld. Naast de onderlinge ontmoeting is het bijeen brengen van financiële middelen een hoofddoel van de Lions. In Leerdam worden de Voedselbank, de Lingebolder en andere goede doelen gesteund. Dit geld komt onder meer bijeen door de jaarlijkse Haringparty en de rally, in september. Onder leiding van Jan-Peter Chatrou zullen deze goede doelen ook weer kunnen rekenen op de steun van Lions Leerdam.

Meer berichten
Shopbox