Er is voldoende tijd om een bezoek aan het erfgoed op de route te brengen, ook aan het Nationaal Glasmuseum.
Er is voldoende tijd om een bezoek aan het erfgoed op de route te brengen, ook aan het Nationaal Glasmuseum. (Foto: Ben Deiman)

Fietsend genieten van erfgoed

LEERDAM - Gelderland barst van het erfgoed, maar ook over de grens daarvan is veel bijzonder erfgoed te vinden. Zo beheert het Nationaal Glasmuseum de rijkscollectie van modern glas in Nederland.  Daarom is het Nationaal Glasmuseum nog tot 22 juli het startpunt voor route 23 van het Erfgoed Festival Gelderland - Fietsen over grenzen.

De fietsroute, die via Asperen, naar de Diefdijk leidt, eindigt in Culemborg. Het traject is bijna 24 kilometer lang, dus er is voldoende tijd om een bezoek aan het erfgoed op de route te brengen, ook aan het Nationaal Glasmuseum. Op dit moment is daar de bijzondere tentoonstelling 'Art Deco Glas, belofte voor het moderne', te zien. Te bekijken zijn bijzondere vazen en schalen van Copier, aparte automascottes, parfumflesjes, glasservies voor op de stoomschepen en nog veel meer.

Kortingsactie 
In verband met dit festival geeft het Nationaal Glasmuseum tot 22 juli een speciale korting aan deelnemers van Fietsen over grenzen. Onder vertoning van fiets én route, geprint of op de mobiele telefoon, ontvangt de deelnemer het tweede toegangsbewijs voor het museum gratis. Wanneer deze ook een bezoek wenst te brengen aan de glasblazerij in het centrum, ontvangt deze de tweede combikaart geheel gratis. De route is te downloaden via https://www.route.nl/fietsroute/747886/gelderland-23-langs-de-diefdijk-asperen-culemborg

Meer informatie: 0345 614960 of www.nationaalglasmuseum.nl

Meer berichten
Shopbox