Ruim twintig organisaties ondertekenden, samen met de gemeente Geldermalsen, een 'pledge' om zich in te zetten voor een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Eigen foto
Ruim twintig organisaties ondertekenden, samen met de gemeente Geldermalsen, een 'pledge' om zich in te zetten voor een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Eigen foto

Samen aan de slag voor een actieve en gezonde jeugd

GELDERMALSEN/REGIO - Ruim twintig organisaties ondertekenden op donderdag 5 juli, samen met de gemeente Geldermalsen, een 'pledge' om zich in te zetten voor een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Zij zijn daarmee ambassadeurs van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Doel is om jongeren te stimuleren  gezonder te eten en meer te bewegen.

De JOGG-ambassadeurs richten zich op de jongeren én op hun omgeving, zoals leerkrachten, (groot)ouders en werkgevers. Dat kan bijvoorbeeld door (groot)ouders te stimuleren meer te bewegen en gezonder te eten. Zo wordt ook de omgeving waarin de (klein)kinderen opgroeien een gezondere omgeving. Het walking football voor senioren is een mooi voorbeeld van een gezonde beweegactiviteit.

Nationale Sportweek in september
Om aandacht te geven aan voldoende beweging, organiseren de JOGG-ambassadeurs tijdens de Nationale Sportweek - van 15 tot en met 29 september - iedere dag een activiteit.

De deelnemende organisaties zijn: Stichting Beheer Kulturhus Beesd, Stichting Welzijn West Betuwe, Stichting Servicepunt Thuiswonen Gemeente Geldermalsen, Platform Belangenbehartiging Indoorsporten, Koninklijke Fruitmasters, O.R.S. Lek en Linge, Lingelaar, Sportvereniging Beesd, Focus Coaching, Rabobank West Betuwe, Ondernemersvereniging Beesd, Sint Antonius, VitaRun, RVV Rhelico, VV Beesd, Christelijke Basisschool De Schakel, De Lokhorstschool, OBS Op 't Hof, ZV Olympia Geldermalsen en de gemeente Geldermalsen.

Landelijke campagne

De gemeente Geldermalsen neemt dit initiatief in het kader van JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht). JOGG is een landelijke campagne voor een gezondere leefomgeving voor de jeugd. De gemeente Geldermalsen is sinds 2016 een JOGG gemeente en ondersteunt actief bij de organisatie van allerlei sportieve, informatieve en vooral leuke en sociale activiteiten voor inwoners om gezonder te eten en meer te bewegen.

Meer berichten
Shopbox