Logo extranieuwsleerdam.nl


Onder leiding van muziekvakleerkracht en zangeres Helga Buitelaar worden canons, circle songs en wereldmuziek gezongen.
Onder leiding van muziekvakleerkracht en zangeres Helga Buitelaar worden canons, circle songs en wereldmuziek gezongen. (Foto: eigen foto)

Zingen op het Fort bij Asperen

ACQUOY - Liefhebbers kunnen op zondag  19 augustus om 15.00  uur een uurtje komen zingen op het Fort bij Asperen, met zijn fenomenale akoestiek. Hiermee zet het fort de traditie van het Cultuurcafé voort. Deelname is gratis.

Al jaren trekken de culturele cafés met muziekvoorstellingen en lezingen een belangstellend publiek. Deze activiteiten brengen levendigheid en het goede gesprek naar het fort. Op een prettige manier is het fijn toeven op deze cultuurplek aan de Linge. 

Onder leiding van muziekvakleerkracht en zangeres Helga Buitelaar worden canons, circle songs en wereldmuziek gezongen. Ook worden improvisaties gemaakt en meditatieve klankexperimenten gedaan. Deelnemers hoeven geen getrainde zangers te zijn; er wordt geen bladmuziek gebruikt. Aanmelden hoeft niet en telkens kan worden in- of uitgestapt. Zingen op het Fort bij  Asperen is een mooie gelegenheid om elkaar als zangers te leren kennen, (muzikale) bruggen te slaan en te genieten van elkaars geluid

Ruimtelijk werk

Daarnaast toont het fort ruimtelijk werk van Dik Box en de tentoonstelling 'What if…' van Marcel van Kerkvoorde. Dik Box toont zijn werk verspreid door het fort met veelal zwevende sculpturen, die voor een deel zijn uitgelicht. Marcel van Kerkvoorde gaat in op de manier waarop het fort onze fantasie prikkelt en de historische sensatie die daaruit voortkomt. Dat doe hij met ruim tachtig schilderijen en tekeningen. 

Fort bij Asperen, Langendijk 60, Acquoy;  www.fortbijasperen.nl en www.zangwerkplaatsgorinchem.nl

Meer berichten
Shopbox