Logo extranieuwsleerdam.nl


Cursus: Zorg de baas

LEERDAM - Servicebureau MEE AV en SamenDoen organiseren de cursus De Zorg de Baas in De Noorderberg in Leerdam. De startdatum is maandag 10 september. De cursus heeft het motto 'Goed zorgen voor de ander, begint bij goed zorgen voor uzelf!' en is speciaal voor wie zorgt voor een naaste met (voornamelijk) lichamelijke problemen, zoals Parkinson, MS of een motorische beperking.

Bijvoorbeeld pijn en vermoeidheid kunnen leiden tot snel geïrriteerd zijn, depressieve klachten en ook tot het verminderen van sociale contacten. Niet alleen het leven van degene met de aandoening verandert daardoor. Het heeft ook invloed op gezinsleden, ouders of kinderen.

In de cursus is er onder andere aandacht voor handvatten voor uzelf om meer grip te krijgen op uw eigen situatie. Mede door het contact met groepsgenoten is er ruimte voor erkenning en herkenning. Door het delen van ervaringen krijgt u minder het gevoel er alleen voor te staan.

Wilt u meedoen aan de cursus en blijft degene voor wie u zorgt liever niet alleen thuis? Geen probleem: Het Praathuis in de Noorderberg is open en hij of zij is van harte welkom om hier tijdens de cursus aan te schuiven.

Cursusdag is maandagochtend van 9.30 – 11.30 uur op 10 en 24 september, 8 oktober, 5 en 19 november en 3 december. Er is een terugkombijeenkomst 21 januari 2019. De cursus wordt gegeven in De Noorderberg, Bergstraat 90, 4141 BW, Leerdam.
De kosten zijn: € 10,00 (eenmalig) en een bijdrage in de koffie/thee.

Aanmelden kunt u bij SamenDoen via een email aan info@samendoen.expert of bellen met 0345-637363. Er kunnen maximaal 10 personen deelnemen.

Voor meer informatie over de cursus kunt u contact opnemen met het servicebureau van MEE AV: servicebureau@meeav.nl of 0183 69 16 00.

Meer berichten
Shopbox