Ieder jaar vindt eind september de 'Open Dag Nederlandse Wijngaarden' plaats. Eigen foto
Ieder jaar vindt eind september de 'Open Dag Nederlandse Wijngaarden' plaats. Eigen foto

Open dag Wijngaard De Rijsakker

DRUMPT - Wijngaard De Rijsakker, gelegen aan de Rijsakkerweg in Rumpt, houdt op zaterdag 22 september een open dag. Tussen 10.00 en 17.00 uur vertellen de wijnmakers tijdens de rondleidingen alles over het telen van druiven en het maken van wijn. De verschillende wijnen, waaronder een medaillewinnende halfzoete witte wijn, kunnen ook geproefd worden. De toegang is gratis.

Ieder jaar vindt eind september de 'Open Dag Nederlandse Wijngaarden' plaats. Door heel Nederland openen wijngaarden hun poorten om belangstellenden alles te vertellen over druiventeelt en het proces van wijnmaken. Wijngaard De Rijsakker in Rumpt is een van de wijngaarden die meedoet aan dit jaarlijkse wijnevenement.

In de prijzen

Tijdens de onlangs gehouden 'Wijnkeuring van de Lage Landen' zijn diverse wijnen van Wijngaard De Rijsakker in de prijzen gevallen. De 'Rode van Rumpt 2015' werd beloond met een zilveren medaille, en de 'Solaris 2016' kreeg een bronzen medaille. Deze halfzoete witte wijn, gemaakt van Solaris druiven, is een bijzondere wijn vanwege het hoge natuurlijke suikergehalte in combinatie met een laag zuurgehalte. Dit maakt deze wijn uitermate geschikt als dessertwijn. Naast deze wijn zijn nog diverse andere wijnen te proeven tijdens de open dag.

Meer berichten
Shopbox