Zang- en muziekgroep 'Gideon'.
Zang- en muziekgroep 'Gideon'. (Foto: )

Benefiet-zangavond door Gideon voor werk onder Roma in Servie

LEERDAM - Zang- en muziekgroep 'Gideon' verzorgt in samenwerking met Werkgroep Vrienden van Servië (Stichting Hulp Oost Europa) op zaterdag 13 oktober een benefiet (samen)zang- en muziekavond in de Pauluskerk, Europaplein 1. De toegang is vrij.

Leerdam - Tijdens de avond wordt een inzameling gehouden voor het werk onder de Roma in Servië. Tien jaar geleden zijn de eerste contacten gelegd via Stichting HOE met de jeugd van de kerk. Zij gingen op werkvakantie en bouwden een kerkzaal voor de groeiende gemeente van Ds. Aleksandar. In 2012 gingen zij voor de tweede keer. De contacten zijn gebleven en er worden nog steeds projecten uitgevoerd.

Zo is er een school opgeknapt, een speeltuin gebouwd in een Romakamp, muurschilderingen gemaakt in een gehandicaptenhuis, diverse materialen geschonken aan de vrijwillige brandweer, hygiënelessen en evangelisatiewerk bij kinderen. Er zijn kassen gesponsord waarin groenten worden verbouwd. Verder worden er door zo'n 100 vrouwen in Leerdam en omgeving dekens gehaakt welke uitgedeeld worden bij de allerarmsten. Tijdens de avond is ds. Aleksandar aanwezig, samen met Dragan en Mirko, die hem ondersteunen bij zijn werk. Er zal een presentatie zijn over dit dankbare werk. Meer informatie: Werkgroep Vrienden van Servië, vriendenvanservie@gmail.com en Facebook. Het interkerkelijke Gideon, onder leiding van Cor Barten met leden uit 5 provincies en 40 burgerlijke gemeenten, zingt al bijna 37 jaren geestelijke liederen uit onder andere de bundels van Johannes de Heer, Glorieklokken en Opwekking. De muzikale begeleiding bestaat uit gitaren, accordeon en ukelele. Gideon, dat jaarlijks circa 60 optredens verzorgt, wil graag mee helpen om het werk onder Roma te ondersteunen. Daarom opnieuw een benefiet-zangavond. Aanvang: 19.30 uur. Kerk opent om 19.00 uur en de toegang is vrij. Zie ook www.zanggroepgideon.nl.

Meer berichten
Shopbox