Logo extranieuwsleerdam.nl


Ervaren Leerdammers helpen nieuwe Leerdammers.
Ervaren Leerdammers helpen nieuwe Leerdammers. (Foto: Goedele Monnens)

Gezellige middag voor nieuwe Leerdammers

LEERDAM - Om statushouders, vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben een beetje op weg te helpen in hun nieuwe omgeving, organiseert  Thuis in Leerdam evenementen waarbij de 'ervaren' Leerdammers in contact komen met deze 'nieuwe' Leerdammers. In de afgelopen maanden zijn in Leerdam weer gezinnen komen wonen die zijn gevlucht voor oorlog en ellende. Speciaal voor deze gezinnen organiseert Thuis in Leerdam op zaterdag 20 oktober in West-End (P.M. van Gentstraat 20) een gezellige middag waar hapjes vanuit de hele wereld worden gecombineerd met leuke spellen, zoals een bingo. Deze middag duurt van 13.30 tot 16.30 uur.

Getallen in het Nederlands moeten worden vertaald naar andere talen. Daarbij helpen de 'ervaren' Leerdammers de nieuwe Leerdammers. Het wordt vast en zeker en leerzame spraakverwarring, die veel gezelligheid gaat opleveren.

Vrijwilligers

Om deze nieuwe gezinnen te helpen, zoekt Vluchtelingenwerk vrijwilligers. "Het is belangrijk dat deze mensen goed worden begeleid gedurende de eerste jaren dat ze hier zijn", aldus Hettie van den Berg. "Wij zorgen vanuit Vluchtelingenwerk dat de basis wordt geregeld maar er is veel meer aandacht nodig", vervolgt Van den Berg.

"En dan is deze middag een mooi moment om eens kennis te komen maken met deze mensen!"

Iedereen is welkom

Iedereen is zaterdag van harte welkom; nieuwe, oude, jonge en ervaren Leerdammers. Wie net in Broekgraaf is komen wonen en ook nog niet zo bekend is in Leerdam, kan kennis komen maken met de veelkleurigheid van Leerdam.


 


 

Meer berichten
Shopbox