Gezelligheid in dorpshuis De Poort, bij het concert van Muziekvereniging Wilhelmina. Eigen foto
Gezelligheid in dorpshuis De Poort, bij het concert van Muziekvereniging Wilhelmina. Eigen foto

Concert fanfare Wilhelmina met dubbele bezetting

HERWIJNEN - Muziekvereniging Wilhelmina vierde zaterdag het 120-jarig bestaan met een reünieconcert. Er hadden zich zoveel oud-leden gemeld, dat de fanfare deze dag verdubbeld was in bezetting. Ook kon een slagwerkgroep worden geformeerd.

's Middags werd er gerepeteerd, waarna een gezellige maaltijd volgde, waarbij veel herinneringen werden opgehaald. Ook de foto's die op twee schermen werden vertoond zorgden voor een leuke terugblik.

Bomvolle zaal

's Avonds trad het reünieorkest op voor een bomvolle zaal van dorpshuis De Poort. Bij de slagwerkgroep, onder leiding van Abel de Vries van Lucifers Slagwerk, speelden oud-leden met tientallen jaren ervaring en net gestarte leerlingen met veel plezier samen. De vereniging hoopt dat de groep uitgroeit tot een volwaardige opvolger van de drumband, die in het verleden deel uitmaakte van de club.

Staande ovatie

Onder leiding van Ron van Duffelen speelde de fanfare eerst in de normale bezetting. Na de pauze zette het reünieorkest een goed optreden neer, met onder andere The Floral Dance en Music van John Miles. Het publiek bedankte de muzikanten met een staande ovatie.

Meer berichten
Shopbox