Christine 'Lady Bird' McPherson zet zich af tegen haar eigenzinnige moeder.
Christine 'Lady Bird' McPherson zet zich af tegen haar eigenzinnige moeder.

Agenda Stadspodium GO

LEERDAM - De GO-agenda voor de komende dagen:
 

Vrijdag 16 november

GOFilm - LADYBIRD

Verenigde Staten, 2017. Drama/Komedie van Greta Gerwig. Met o.a. Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Timothée Chalamet, Tracy Letts en Lucas Hedges.

Lady Bird is het regiedebuut van actrice Greta Gerwig (Frances Ha), die tevens het scenario heeft geschreven. De film legt zowel de humor als het drama bloot in de turbulente relatie tussen een moeder en haar tienerdochter.

Christine 'Lady Bird' McPherson (Saoirse Ronan, Brooklyn, Atonement) zet zich af tegen haar eigenzinnige moeder (Laurie Metcalf, The Big Bang Theory), maar ze lijkt meer op haar dan ze denkt. Lady Birds moeder is een verpleegster die keihard werkt om te zorgen dat er brood op de plank komt nadat haar vader (Tracy Letts, The Big Short) zijn baan is kwijt geraakt. Lady Bird speelt zich af in het Californische Sacramento in 2002 tegen de achtergrond van een snel veranderend economisch klimaat. De film werpt een indringende blik op de relaties die ons vormen, de idealen die ons kenmerken en de schoonheid van een plaats die je je thuis mag noemen.

"Heerlijk en eerlijk coming of age-drama" - VPRO Cinema (????)

"Liefdesbrief-achtige memoires van een tiener" - The Guardian (?????)

"Blijkt een unieke traktatie" - de Volkskrant (????)

"Conflict tussen moeder en dochter in talloze kleine nuances" - NRC Handelsblad (????)

Aanvang: 20.30 uur
Entree: €7,50
Reserveren: Reserveringsknop op de site (www.go-leerdam.nl) of kaarten aan de zaal.

Zondag 18 november

MUZIEK - BECX KWADRAAT

Caspar Becx heeft vorig seizoen de cursus Westerse muziekgeschiedenis verzorgd bij Stadspodium GO en daarbij hebben we hem leren kennen als een groot kenner en liefhebber van muziek en nu gaat het op een heel andere wijze deze kennis en liefde aan ons ten toon spreiden.

Het unieke duo BECX bestaat uit twee neven met dezelfde achternaam (gitaar, sax, zang & percussie). In het repertoire dat zij ten gehore brengen, vormen bestaande Nederlandse kleinkunstliedjes de basis voor eigenzinnige, jazzy of juist klassieke composities, die luchtig en met veel humor worden uitgevoerd.

Er is altijd wel een reden waarom zij hebben gekozen voor een bepaalde invalshoek bij elk nummer en dat leggen ze tijdens hun optreden graag aan het publiek uit. Op een losse, spontane wijze, zodat er tijdens hun optredens nooit sprake is van eenrichtingsverkeer.

Aanvang: 15.00 uur
Entree: €15,- (incl. drankje)
Reserveren: Reserveringsknop op de site (www.go-leerdam.nl) of kaarten aan de zaal.

Vrijdag 23 november

MUZIEKQUIZ - QUIZNIGHT

Na het eerste succesvolle seizoen van de pubquiz gaan we door! We starten dit seizoen met een muzikale pubquiz met een heuse live spelende band in de theaterzaal. Tussendoor kun je wat drinken en bijkletsen. Het is een leuk avondje uit voor iedereen. Maak zelf thuis een team van 3 tot maximaal 6 personen en verzin een leuke naam voor je team. Geef je op met je teamnaam en het aantal personen via de Reserverinsgknop van de GO site op www.go-leerdam.nl

Aanvang: 20.30 uur
Entree: €5,- (op 23 november) €2,50 (andere pubquizen)
Reserveren: Reserveringsknop op de site (www.go-leerdam.nl) of kaarten aan de zaal.

Meer berichten
Shopbox